Jyväskylän Akvaarioseura Ry.

Seuran keskeisimpänä toimintamuotona on jäsenille järjestettävät kokoukset. Seura kokoontuu Jyväskylässä kaupunginkirjastolla, pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Kokoontumisia ei ole kuitenkaan kesä-, heinä-, elokuussa. Kokouksiin voit tuoda kaloja, kasveja tai ylimääräisiä tarvikkeita myytäväksi tai huutokaupattavaksi. Seuralla on postituslista, johon kannattaa liittyä, jos sinulla on sähköposti. Silloin voit saada jäsentiedotteen kätevästi sähköpostina. Seuran postituslistalla välitetään lisäksi Reporangan, Faunattaren ja Lemmikkikeskuksen kalalistoja.

Kokousten lisäksi seura järjestää jäsenilleen retkiä yhdessä valittaviin kohteisiin, kuten mm. Särkänniemi, Sea Life ja akvaarioliikkeet muualla Suomessa, sekä osallistuu erilaisiin tapahtumiin. Seuran retki Sea Lifeen 24.5.08
Seuran retki Sea Lifeen 24.5.08
Minna ja Lotta sisustamassa seuran
		kilpailuakvaariota PetExpo messuilla Helsingissä -08
Minna ja Lotta sisustamassa seuran kilpailuakvaariota PetExpo messuilla Helsingissä -08

Seuralaisilla on mahdollisuus testata akvaariovetensä Reporangan testeillä seuran laskuun jäsenkorttia vastaan.

Lisäksi seuralla on kaapissa lainattavissa myös sähkökäyttöinen lihamylly pakasteruokien tekemistä varten (lue ensin käyttöohje).

Seuralle on tilattu amerikkalaisia akvaariolehtiä (Tropical Fish Hobbyist, Aquarium Fish Magazine, Aquatic Gardener). Seuralla on myös kattava valikoima akvaariokirjallisuutta. Seuran jäsenet voivat lainata lehtiä ja kirjoja seuran kaapista Reporangassa. Lainatut lehdet ja kirjat tulee palauttaa kuukauden kuluessa. Lainaukset on ehdottomasti merkittävä lainauskirjaan.

Seura myy myös itse tehtyä kasviravinnetta. Ravinnetta voit käydä hakemassa seuran kaapista (puolen litran limsapullot ovat käteviä). Otettu kasviravinne on kuitattava kaapissa olevaan vihkoon ja maksettava välittömästi 4€/l seuran tilille. Ohjeellinen käyttömäärä on 5 ml molempia ravinnesekoituksia 100 vesilitraa kohden.

Jouni putsaa kirjaston altaita
Seura huoltaa Jyväskylän kaupungin pääkirjaston akvaariot. Mikäli haluat antaa panoksesi seuralle tässä toiminnassa, ota yhteyttä hallituksen jäseniin. Huoltorinkiläiset ovat vapautettuja jäsenmaksusta ja heille myös annetaan lahjakortteja huoltokertojen perusteella.

Seuralaiset saavat alennusta akvaariotuotteista yhteistyössä olevista liikkeistä (Reporanka, Faunatar ja Rahulan Rehu) jäsenkortin esittämällä maksun yhteydessä. Alennusta saa kaloista (ei Faunattaressa), kasveista, ruuista ja akvaariotarvikkeista normaalihinnasta 10 %. Liikkeissä voi olla toisinaan erikoistarjouksia vain seuralaisille.
Akvaarioon.fi -nettikaupasta seuran jäsenet saavat alennusta 5% normaalihintaisista tuotteista ja petsfriendsshop.com –nettikaupasta 10 %.

Vuosi on päätetty perinteisesti pikkujouluihin, jossa on järjestetty akvaarioaiheisia kilpailuita. Kilpailuissa parhaiten pärjänneet on tietysti aina palkittu.